Évforduló

2024.08.27. 11:07

Ciucă: Biztosítom a chişinăui hatóságokat, hogy Bukarest mellettük áll az európai struktúrákhoz való csatlakozás útján

Forrás: Mediafax

Agerpres

A Moldovai Köztársaság Szovjetuniótól való függetlensége kinyilvánításának évfordulója jó alkalom arra, hogy felidézzük azokat a több mint három évtizeddel ezelőtt végbement eseményeket, amelyek lehetővé tették a szovjet utódállamok számára, hogy önállóan döntsenek sorsukról - üzente kedden, Moldova függetlenségének napján Nicolae Ciucă.
A szenátus és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt írta Facebook-bejegyzésében: akárcsak 1991. augusztus 27-én is, most is szembe kell néznünk a Moszkva felől érkező kihívásokkal. 'Ma azonban a Moldovai Köztársaság szilárdan elkötelezett az európai csatlakozás mellett, és intézményei sikeresen lépnek fel az orosz beavatkozások ellen. A szenátus elnökeként biztosítom a chişinăui hatóságokat, hogy Bukarest mellettük áll az európai struktúrákhoz való csatlakozás útján. A kontinens keleti része számára az EU-ba való integráció az egyetlen garancia a fejlődésre és a jólétre' - írta Ciucă.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában