Egészségügy

2 órája

A nyugat-nílusi vírus okozta megbetegedést jelentettek Marosvásárhelyről

Forrás: Illusztráció

Agerpres

A nyugat-nílusi vírus okozta megbetegedést jelentettek Marosvásárhelyről; a megyeszékhelyen ez az első eset, a megyében pedig a negyedik.
A Maros megyei egészségügyi igazgatóság (DSP) vezetője, Iuliu Moldovan szerint egy marosvásárhelyi férfinél igazolták a fertőzést. A beteg kórházban van, állapota stabil. Az esetről tájékoztatták a megyeszékhely háziorvosait, a polgármesteri hivatalt és a helyi vérközpontot is.
Maros megyében eddig négy személyt diagnosztizáltak nyugat-nílusi lázzal, korábban Dicsőszentmártonból, Marosludasról és Jedd községből jelentettek megbetegedéseket.
Mivel a nyugat-nílusi vírus szúnyogcsípéssel terjed, elsősorban a szúnyogok ellen kell védekezni. Az egészségügyi igazgatóság szakemberei azt javasolják a lakosságnak, hogy a szúnyogcsípések elkerülése érdekében viseljenek hosszú ujjú felsőt és hosszú szárú nadrágot, használjanak szúnyogriasztó szereket, szereljenek szúnyoghálót az ablakokra, ne tartsanak lakhelyük közelében állott vizet, és gyakran távolítsák el a háztartási hulladékot lakásuk környékéről. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában