Közlemény

2 órája

A PNL a BEC-hez fordult a törvénytervezet ügyében

Fotó: Alex Nicodim

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) ma felkérte a Központi Választási Irodát (BEC), hogy foglaljon állást arról a törvénymódosító tervezetről, amelyik lehetővé teszi Klaus Iohannis államfő indulását a parlamenti választásokon.
A párt közleménye szerint a Törvényhozói Tanács véleménye miatt fordultak a BEC-hez. Előbbi testület ugyanis a múlt héten megállapította: nincs szükség törvénymódosításra ahhoz, hogy az államfő valamelyik párt, politikai szövetség vagy választási szövetség listáján induljon a parlamenti választásokon.
A PNL ma közölte azt is, hogy addig nem javasolja a törvénytervezet napirendre tűzését a szenátus házbizottságában, amíg a BEC nem közli a jogszabályjavaslattal kapcsolatos álláspontját.
A PNL parlamenti frakcióinak két tagja, Daniel Fenechiu és Gabriel Andronache szerdán törvénytervezetet nyújtott be arról, hogy Románia elnöke a mandátuma utolsó három hónapjában független jelöltként indulhat valamely párt, politikai szövetség vagy választási szövetség listáján a parlamenti választásokon.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos vezető testülete (BPN) ma dönti el, hogy támogatják-e a majd a parlamentben a liberálisok tervezetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában