Tájékoztató

6 órája

A romániai iskolák jelentkezhetnek az EU fiatal fordítók számára meghirdetett versenyén

Fotó: European Youth Portal

Agerpres

A romániai iskolák október 14-ig jelentkezhetnek az Európai Unió fiatal fordítóknak meghirdetett Juvenes Translatores elnevezésű versenyére - jelentette be csütörtökön a tanügyminisztérium.
"A romániai iskolák 2024. október 14-én 12.00 óráig (romániai idő szerint 13.00 óráig) jelentkezhetnek az EU valamennyi tagállamának 17 éves diákjai számára meghirdetett fordítói versenyre! A Juvenes Translatores egy évente megrendezett verseny, amelyen a diákok egy aktuális tematikájú irodalmi alkotást fordítanak le az EU 24 hivatalos nyelvének bármelyikéről a többi 23 nyelv bármelyikére" - olvasható a tájékoztatásban.
A fordításokat az EU intézményeiben dolgozó profi fordítók értékelik ki, a nyerteseknek pedig lehetőségük lesz részt venni a Brüsszelben tartandó díjazáson egy irányító tanár és egyik szülőjük kíséretében.
A szabályzat szerint egy tagállamból annyi iskola vehet részt a versenyben, ahány európai parlamenti képviselője van az adott országnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában