Választások

2024.09.06. 14:16

Az SZKT kijelölte Kelemen Hunort az RMDSZ államfőjelöltjének

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szövetségi Képviselő Tanácsa (SZKT) pénteki ülésén kijelölte Kelemen Hunor szövetségi elnököt az alakulat államelnökjelöltjének.

Forrás: Facebook/Kelemen Hunor

Fotó: Gönczy Tamás

Agerpres

'Ma azt a megbízást kaptam a kollégáimtól, hogy legyek a Szövetség jelöltje a 2024-es elnökválasztáson, és azt mondtam, hogy jelenlegi körülmények között az én opcióm kevésbé számít, a többség érdeke és álláspontja, politikai közösségünk érdeke a fontos. Én leszek az RMDSZ jelöltje a 2024-es elnökválasztáson' - jelentette ki Kelemen Hunor az SZKT ülése után.
Hozzátette: meggyőződése, hogy a választásokig olyan kérdéseket fognak tudni felvetni, amelyek minden romániai ember és minden romániai közösség számára fontosak, mert nagyon komoly problémák vannak az országban, amelyeket meg kell vitatni, de meg is kell oldani.
Az RMDSZ elnöke szerint Romániában a legfőbb problémát a bizalom hiánya jelenti.
'A bizalom hiánya jelen van a társadalomban, a társadalom és az állam között, az utca embere és az állami intézmények között' - fejtette ki Kelemen.
Az RMDSZ államfőjelöltje szerint mindenhol azt látni, hogy az emberek elégedetlenek, mert az állami intézmények túlnyomó többsége nem bánik velük megfelelően, tisztességesen és méltósággal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában