Kijelentés

2024.09.16. 11:45

Ciolacu: egyik párt sem tud majd önállóan kormányt alakítani a parlamenti választások után

Fotó: gov.ro

Agerpres

Egyik párt sem tud majd önállóan kormányt alakítani az év végi parlamenti választások után, kénytelenek lesznek politikai szövetséget kötni - jelentette ki a miniszterelnök. Marcel Ciolacu az uniós tagállamok nagyköveteivel találkozott ma egy munkareggelin, amelyet az EU Tanácsának soros elnökségét ellátó Magyarország bukaresti nagykövete, Zákonyi Botond tartott.
Az eseményről való távozásakor többek között arról faggatták az újságírók a Szociáldemokrata Párt elnökét, mérlegeli-e az újabb közös kormányzást a Nemzeti Liberális Párttal, miután annak elnöke, Nicolae Ciucă arról beszélt a hétvégén, hogy alakulata jobboldali koalíció alakítására fog törekedni a decemberi választások után. "Nagy külünbség van aközött, amit szeretnénk és amit meg tudunk tenni" - válaszolt Ciolacu. Hozzátette, a legutóbbi jobboldali koalíciónak "katasztrófa" lett a vége, ezért kellett belépnie a kormányba a PSD-nek. "Egy dologban biztos vagyok: egyik párt sem fog tudni önállóan kormányt alakítani. Kénytelenek lesznek politikai szövetséget kötni. A többiről a választópolgárok döntenek" - nyomatékosította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában