Tanácskozás

2024.09.16. 11:51

Ciolacu szerint kormányülésen dönthetnek ma az árvízkárosultak megsegítését célzó intézkedésekről

Fotó: gov.ro

Agerpres

Ma összeülhet a kormány, hogy az árvízkárosultakat megsegítő intézkedésekről döntsön - mondta Marceel Ciolacu miniszterelnök. Ciolacu ma az uniós tagállamok nagyköveteinek munkareggelijén vett részt, amelyre a soros EU-elnöki tisztséget betöltő Magyarország nagykövete, Zákonyi Botond hívta meg a diplomatákat.
Ciolacu azt mondta, a találkozó előtt felvetette a kormányfőhelyettesnek, hogy az árvízkárosultak megsegítését szolgáló gyors intézkedésekről ma kormányülésen döntsenek. A kormányfő azt is elmondta, katasztrófavédelmi és védelmi erőket csoportosítottak át az árvíz sújtott régiókba, és 15 megye erői állnak készenlétben, hogy szükség esetén beavatkozzanak az érintett területeken. A hatékony kárelhárításhoz elsősorban arra van szükség, hogy alábbhagyjanak az esőzések, az időjárási előrejelzések szerint ez be is fog következni - mondta.
Később a kormány sajtóosztálya közölte, hogy a miniszterelnök lemondta a részvételét a Wienerberger Buzău megyei téglagyárának megnyitóján, és rendkívüli kormányülést hívott össze 15 órára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában