Támogatás

3 órája

Családonként 15 ezer lejes támogatást nyújt a kormány az árvízkárosultaknak

Forrás: Facebook/IGSU

Agerpres

A kormány szerdán családonként 15 ezer lejes támogatást hagy jóvá az árvízben odaveszett javak pótlására és az otthonok fűtéséhez szükséges tüzelőanyag megvásárlására.
A kabinet ülésének elején Marcel Ciolacu kormányfő elmondta, a PSD-PNL koalíció úgy döntött, hogy a múlt héten az árvízkárosult családoknak azonnali szükségletekre kiutalt 10-10 ezer lejen felül további támogatásban részesíti azokat a személyeket, akiknek otthonát és ingó vagyonát az árvíz elpusztította vagy súlyosan megrongálta. 'További 15.000 lejt utalunk ki családonként, hogy pótolják megsemmisített ingó vagyonukat. Ezzel az összeggel ugyanakkor az otthonok fűtéséhez szükséges tüzelőanyagot is megvásárolhatják' - jelentette ki Ciolacu. A miniszterelnök szerint több mint 6000 személyt érint ez a rendelkezés.
Ezenkívül a kormány 62 millió lejt utal ki a Galac megyei önkormányzatoknak az árvíz által megrongált megye utak, hidak és pallók kijavítására.
Marcel Boloş pénzügyminiszter az ülés előtt a Facebookon azt írta, hogy a kormány szerdai ülésén 35 millió lejt fog kiutalni a tartalékalapból, hogy a Galac megyei árvízkárosultaknak családonként további 15.000 lej támogatást nyújtson odaveszett javaik pótlására. 'A támogatást olyan alapvető háztartási cikkek vásárlására lehet felhasználni, mint például mosógép, kályha vagy hűtőszekrény. Fűtéshez vagy főzéshez szükséges tüzelőanyag vásárlására is felhasználható ez a pénz' - közölte Boloş.
A pénzügyminiszter szerint a kedvezményezettek megállapodást kötnek a helyi kifizető ügynökségekkel, és a vásárlásokat igazoló dokumentumokat oda fogják benyújtani. A fel nem használt vagy indokolatlanul felhasznált összegeket a kedvezményezetteknek vissza kell téríteniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában