Határőrség

6 órája

Fagyasztott gyümölcsbe rejtve csempésztek kokaint Romániába a drogkereskedők

Forrás: Rendőrség

Agerpres

Ecuadori fagyasztott gyümölcsbe rejtett kokaint találtak a nagylaki országúti határátkelőn a hatóságok, egy 33 és egy 36 éves férfit nemzetközi kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek.
A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közleménye szerint az összesen 16 tonna árut egy romániai vállalat importálta Ecuadorból. A 75 hordó fagyasztott gyümölcsöt tartalmazó konténert szeptember 18-án rakodták ki a konstancai kikötő egyik terminálján.
Vámkezelése után a konténert ugyanaznap Nagyenyedre szállították, és 71 hordót egy hűtőkamionba rakodtak át, amelyik később elindult Hollandiába. A jármű rakományát hétfőn a határrendészet munkatársai átvizsgálták a nagylaki országúti határátkelőn, így került elő a kokain. A drogok lefoglalása után a hatóságok több helyszínen - köztük Nagyenyeden - házkutatásokat tartottak, majd őrizetbe vettek két személyt. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról a konstancai törvényszék dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában