Megjegyzés

2024.09.17. 16:31

Geoană gratulált Roxana Mânzatunak, de szerinte Románia fajsúlyosabb portfóliót érdemelt volna

Fotó: Facebook

Agerpres

Gratulált ma Roxana Mânzatunak az EB-alelnöki tisztséghez Mircea Geoană. A NATO volt főtitkárhelyettese ugyanakkor megjegyezte, hogy Románia "fajsúlyosabb" portfóliót érdemelt volna.
"Örülök a hírnek, hogy egy olyan fiatal nő, mint Roxana Mînzatu, az Európai Bizottság alelnöki tisztségébe kerül. Jól felkészült hölgyről van szó, aki jobb portfóliót érdemelt volna, de a mostani vezetők ennyit tudtak elérni. A korábbi mandátum alatt Vălean asszony is jó munkát végzett. De ismétlem, Románia többet érdemelt volna, egy fajsúlyosabb portfóliót" - olvasható Mircea Geoană Facebook-bejegyzésében.
A volt NATO-főtitkár - aki nemrég jelentette be, hogy függetlenként indul az államelnök-választáson - azt írta, ha megválasztják, azért fog harcolni, hogy Romániát tisztelet övezze, és a romániai fiatalok fontos pozíciókat töltsenek be minden nemzetközi intézményben, ahol Románia érdekeit kell védeni.
"Sok siket kívánok Roxana Mânzatunak!" - zárta bejegyzését Geoană.
Ursula von der Leyen EB-elnök ma bejelentette, hogy Románia jelöltje, Roxana Mînzatu az oktatásért, a kultúráért, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős biztos lesz. Emellett az emberekért, készségekért és képzésért felelős alelnöki posztot is megkapja az Európai Bizottságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában