Választások

2024.09.05. 08:46

Nicolae Ciucă szerint bejut az államfőválasztások második fordulójába, és ellenfele Marcel Ciolacu lesz

Agerpres

Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt nyilatkozta szerda este a TVR Info műsorában, hogy be fog jutni az államelnök-választások második fordulójába, és ellenfele Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke lesz.
Arra a kérdésre, hogy szerinte ki az a két jelölt, aki bejut a második fordulóba, a PNL elnöke így válaszolt: "Ciucă - Ciolacu".
Ciucă kifejtette, az elnökválasztások első fordulójának eredménye mindig is a pártok mozgósító erejének függvénye volt; márpedig a PNL-nek 1146 polgármestere, 12 megyeitanács-elnöke, 11.500 helyi tanácsosa és 350 megyei tanácsosa van országszerte, ami egy egész 'hadsereg'.
'Nagyon hiszek a Nemzeti Liberális Párt tagjaiban, polgármestereinkben, tanácsosainkban, képviselőinkben és szenátorainkban' - jelentette ki, hozzátéve, a PNL a legnagyobb jobbközép párt az országban, amely rendelkezik a szükséges 'erővel és eszközökkel' ahhoz, hogy elnökjelöltjét bejuttassa a második fordulóba.
Azt is megkérdezték tőle, milyen most a viszonya Marcel Ciolacuval. 'Katonaként talán mindenkinél jobban tudom értékelni a békét és a konfliktusmentes kapcsolatokat. Marcel Ciolacuval mindig is valamiféle intézményes viszonyunk volt és marad, mint két normális ember között, két pártvezető között' - fogalmazott Ciucă.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában