Határ

2 órája

A határrendészek 36 tonna hulladékot fordítottak vissza a magyar-román határról

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

A nyugati határvonalon szolgálatot teljesítő határrendészek nem engedtek be az országba öt, összesen több mint 36 tonna hulladékot szállító nyerges vontatót - közölte hétfőn az Arad megyei határrendészet.
A Németországban és Romániában bejegyzett kamionokat a nagylaki és borsi autópálya-határátkelőnél és a tornyai országúti határátkelőnél ellenőrizték. A román nemzetiségű sofőrök azt mondták, hogy használt termékeket szállítanak.
Mivel gyanú merült fel az áru törvényességét illetően, a határrendészet a Bihar és Arad megyei környezetőrség szakértőinek segítségét kérte, akik megállapították, hogy a járművek rakománya voltaképpen 36.295 kilogramm hulladék (használt napelemek, ruhaneműk, gumiabroncsok, kerékpárok), amit osztrák, német és lengyel cégek adtak fel romániai vállalatoknak címezve - közölte a határrendészet. A román hatóságok visszafordították a szállítmányokat a határról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában