CNIPMMR

2 órája

A kis- és középvállalkozások képviselői nem értenek egyet a minimálbér újabb emelésével

Illusztráció

Agerpres

Nem kellett volna megemelni az országos bruttó minimálbért, mert ez már a második emelés volt az elmúlt hat hónapban - reagált szerdán a kormány aznapi bejelentésére a Kis- és Középvállalkozások Országos Tanácsának (CNIPMMR) főtitkára.
Sterică Fudulea a kormány, a szakszervezetek és a munkaadó képviselőit tömörítő háromoldalú érdekegyeztető tanács ülése után nyilatkozott a sajtónak.
Kifejtette, hogy a minimálbér az év közepén már nőtt 12 százalékkal, jövő év január elsejétől pedig újabb 11 százalékkal emelkedik, amivel a kis- és középvállalkozások képviselői nem értek egyet. A javaslatuk az volt, hogy a minimálbér legfeljebb 5 százalékkal nőjön és az összegéből 300 lej továbbra is maradjon adómentes.
Fudulea emlékeztetett arra, hogy az újabb emelés január elsejétől alkalmazottanként 350 lejjel terheli meg a vállalkozások költségvetését. 'Ez óriási anyagi erőfeszítést jelent a kisebb cégek számára' - szögezte le.
A háromoldalú érdekegyeztető tanács szerdai tanácskozása után Marcel Ciolacu miniszterelnök bejelentette, hogy 2025. január elsejétől 4050 lej lesz az országos bruttó minimálbér, és az összegből 300 lej továbbra is adómentes lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában