Óraátállítás

2 órája

CFR: összesen 81 vonatjáratot érint a vasárnap hajnali óraátállítás

A belföldi vasúti személy- és teherforgalom 81 vonatjáratának kell majd összesen 4860 percet vesztegelnie a vasárnap hajnali óraátállításkor - tájékoztatott szombaton a Román Vasúttársaság (CFR).

Agerpres

Közleményében a vállalat emlékeztet, hogy október 27-én kezdődik a téli időszámítás, ezért vasárnap 4 órakor az órákat 3-ra állítják vissza. Ennek megfelelően vasárnap hajnalban a személy- és tehervonatok a mentrend szerinti időpontban hagyják el az indulási állomást a nyári időszámítás szerinti 4 óráig, amelyből 3 óra lesz.

A nyári időszámítás szerinti 4 óra után forgalomban lévő személyszállító vonatok megállnak a legközelebbi állomáson, és a téli időszámítás szerinti időpontban indulnak tovább, azoknak a kivételével, amelyeknek már csak kis távolságot kell megtenniük a célállomásig.

A nyári időszámítás szerinti 4 óra után forgalomban lévő tehervonatok megállás nélkül a célállomásig közlekednek.

Mivel a szomszédos országok is átállnak a téli időszámításra, a határállomásokon áthaladó vonatok 2024. október 27-én az érvényben lévő menetrend szerint közlekednek.

A CFR közlése szerint 81 vonatjáratot érint a vasárnap hajnali óraátállítás, ezek közül 57-et az állami vállalat, 24-et magánvállalatok üzemeltetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában