Kijelentés

3 órája

Daniel Suciu: nem szavazunk meg egy saját kormányunk elleni bizalmatlansági indítványt

Fotó: Daniel Suciu/Facebook

Agerpres

Daniel Suciu képviselőházi elnök ma kijelentette, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem szavaz meg meg a saját kormánya ellen irányuló bizalmatlansági indítványt, a Nemzeti Liberális Párt törvényhozóit illetően pedig nem tud jóslatokba bocsátkozni.
A parlamentben nyilatkozó szociáldemokrata politikustól azt kérdezték az újságírók, hogy véleménye szerint a liberális törvényhozók aláírnák-e a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt, miután Nicolae Ciucă pártelnök kijelentette, hogy a PSD-vel megszakították a politikai párbeszédet, és a koalíció megszűnt.
"Ha eddig meg tudtam tippelni, hogy mit gondol a PNL, ez tegnap óta már nem megy, mert számomra érthetetlen ez, hogy távozom, de mégis maradok" - válaszolta Suciu.
Hozzátette: minden ellenzéki pártnak jogában áll, hogy parlamenti ülésszakonként egy-egy bizalmatlansági indítványt nyújtson be a kormány ellen, az pedig ismét csak a PNL-re tartozik, hogy aláírnak-e egy olyan bizalmatlansági indítványt, amely a saját minisztereik ellen is irányul.
"Mi határozottan tudjuk, hogy mit fogunk tenni. Nem fogunk megszavazni a saját kormányunk ellen irányuló bizalmatlansági indítványt" - hangsúlyozta a szociáldemokrata politikus.
Hozzátette: nem érti, mit akart mondani a liberális elnök, amikor bejelentette, hogy megszűnik a koalíció, de a PNL kormányon marad.
"Próbálom megérteni, hogyan lehet kilépni a kormányból, de ugyanakkor kormányon maradni. Tegnap estétől ezen gondolkodom" - mondta Suciu.
Nicolae Ciucă hétfő este kijelentette, hogy a liberálisok megszakították a politikai párbeszédet a Szociáldemokrata Párttal (PSD), de továbbra is kormányon maradnak "őrködni demokrácia és a szabadság fölött".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában