Letartóztatás

1 órája

Fogolyszökés segítése miatt büntetőeljárás indult a szökevények egyikének felesége ellen

Fotó: Politia Romana/Illusztráció

Agerpres

Szökés miatt büntetőeljárás indult az előzetes letartóztatásban levő két férfi ellen, akik péntek délután megszöktek a rendőrök elől, miközben az aradi bíróságra kísérték őket vizsgálati fogságuk meghosszabbítására. Egyikük felesége ellen fogolyszökés segítésének gyanúja miatt nyomoznak.
Az aradi törvényszéki ügyészség hétfői közleménye szerint az egyik férfi felesége egy személygépkocsit, egy mobiltelefont és egy telefonkártyát hagyott a szökevényeknek az aradi bíróság közelében.
A két gyanúsított férfit előzetes letartóztatásuk meghosszabbítására szállították október 4-én, pénteken az aradi törvényszékre. A fogvatartottaknak a járműről való leszálláskor sikerült megszökniük. Egyiküket azonnal elfogták a rendőrök, a másik azonban elmenekült. Őt néhány óra múlva fogták el a Magyarországgal közös határszakasz közelében, Nagyiratos település térségében.
A nőt hatósági felügyelet alá helyezték fogolyszökés segítése miatt, a két gyanúsított ellen pedig szökés miatt is büntetőeljárás indult.
A hatóságok már pénteken közölték, hogy a szökevények a világosi robbantásos bankautomata-rablás gyanúsítottjai.
Mindkettőjüket a bankautomata-rablás után egy héttel, július 12-én fogták el a nagylaki határátkelő közelében.
Az egyik világosi bankautomatát július 5-én robbantották fel, a tettesek elvittek az ATM-ből 200 ezer lejt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában