Arad megye

2 órája

Műszaki meghibásodás miatt kigyulladt egy iskolásokat szállító busz

Illusztráció

Agerpres

Műszaki meghibásodás miatt kigyulladt kedd reggel Arad megyében egy autóbusz több mint 40, a kisjenői (Chişineu-Criş) iskolákba tartó gyermekkel a fedélzetén; senki nem sérült meg.
Claudiu Godja, az arad tömegközlekedési vállalat igazgatója az AGRPRES-nek elmondta, a 2006-ban gyártott busz menetrend szerint közlekedett Zaránd (Zărand) és Kisjenő között, és amint beérve a városba, megállt az első megállóban, a sofőr észrevette, hogy füst tör ki a karosszéria alól.
A gyerekek biztonságban kiszálltak a járműből, a buszsofőr pedig poroltóval eloltotta a tüzet. Senki nem sérült meg - biztosított az igazgató. Az incidensről készült és az online térben megosztott videófelvételek szerint a busz egyik hátsó kereke nagy lánggal égett.
A tömegközlekedési vállalat igazgatója elmondta: az első információk szerint az egyik kerékcsapágy beragadt, és a súrlódás felhevítette a fémet, ami tüzet okozott. A pontos okot azonban a műszaki szakértői vizsgálat nyomán állapítják meg. A buszról leszállított gyerekek gyalog folytatták útjukat az iskolák felé; a városban kicsik a távolságok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában