Segítségnyújtás

2 órája

Oprea: Románia Ukrajna újjáépítésének tökéletes logisztikai csomópontja lehetne

Agerpres

Földrajzi közelsége miatt Románia Ukrajna újjáépítésének tökéletes logisztikai csomópontja lehetne - jelentette ki Radu Oprea gazdasági miniszter egy hétfői vállalkozói rendezvényen.
A jelenlévők kérdésire válaszolva a tárcavezető kifejtette, hogy Románia most már nem az Európai Unió peremén helyezkedik el, hanem a közepén. 'A dolgok Románia javára változtak. Rajtunk, önökön, az üzleti szférán, a kormányon múlik, hogy megragadjuk ezt a lehetőséget' - jelentette ki.
Közlése szerint elmagyarázta már az amerikai és európai cégeknek, hogy Románia képes részt venni Ukrajna újjáépítésében. Emlékeztetett arra, hogy az ukrán búzaexport 70-80 százaléka áthalad Románián, és az utóbbi években jelentősen bővült a konstancai kikötő kapacitása.
'Nyilvánvaló, hogy ha már tudjuk, hogyan kell biztonságosan kijuttatni a búzát Ukrajnából, akkor azt is tudjuk, hogyan kell biztonságosan eljuttatni az embereket és a felszerelést Ukrajna újjáépítéséhez' - érvelt a miniszter.
Oprea szerint Ukrajna számára előnyös lenne, ha az ország újjáépítésének logisztikai bázisa egy szomszédos NATO- és EU-tagállamba kerülne, és ez egyúttal lehetőségeket jelent a külföldi és romániai vállalatok számára is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában