Külügy

2 órája

További 74 román állampolgár hagyta el a családtagjaival együtt Libanont

Agerpres

Újabb 74 román állampolgár és elsőfokú rokonaik - többségében nők, gyermekek, betegek - hagyták el pénteken Libanont - közölte a külügyminisztérium.
A szaktárca tájékoztatása szerint a csoportot a román légierőnek az a repülőgépe szállította az országba, amelyik reggel humanitárius segélyt vitt Romániából Libanonba a civil lakosság számára.
A közleményben hangsúlyozták továbbá, hogy a bejrúti román nagykövetség munkatársai kapcsolatban állnak minden román állampolgárral, aki bejelentette libanoni tartózkodási helyét. A külügy szerint mintegy 1100 személy regisztrált.
A minisztérium emlékeztetett, hogy tavaly októberben a kilences skálán nyolcas fokozatú riasztást adott ki Libanonra a romló biztonsági helyzet miatt. Az ország területén tartózkodó román állampolgároknak továbbra is "határozottan" azt tanácsolják, hogy jelentsék be tartózkodási helyüket a bejrúti nagykövetségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában