Atlétika

5 órája

Országúti futóbajnokságot rendez októberben Nagyvárad

Jósa Attila

Nagyvárad ad otthont október ötödikén a romániai országúti futóbajnokságnak, ahol három korosztályban (felnőtt, U23, U20) indulnak majd a résztvevők. A verseny a nőknél 10 órakor, míg a férfiaknál 10.45- tól veszi kezdetét a Cion Neológ Zsinagóga épülete előtt. A váradi atlétikát a viadalon a Nagyváradi Sportiskola képviseli két férfi és egy női futóval. A megmérettetésen részt vesz még a nagyváradi Laviniu Chiş (Krajovai VSK) is. 

A verseny 5 kilométeres útvonala pontok szempontjából beleszámít a 2025-ös Belgiumban megrendezendő országúti futó Európa-bajnokságra való kvalifikációhoz” – mondta Călin Laza, a szervezőbizottság tagja. „Negyvenhét évnyi aktivitás után sikerült minél több embert megmozgatnunk, hogy támogassák az atlétikát megyénkben. Nagyvárad megérdemel egy ilyen versenyt, amely a város központjában kerül megrendezésre, kiemelve annak építészeti szépségeit. Bihar megyében nagy hagyománya van az országúti futóversenyeknek, amelyeket az elmúlt évtizedekben rendszeresen Félixfürdőben rendeztek” – nyilatkozta Virgil Preda, a Román Atlétika-szövetség alelnöke.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!