Ajánló

2024.09.10. 08:05

Bánffy Nap a bonchidai kastélyban

BN-összeállítás

A Transilvania Trust Alapítvány 2024. szeptember 22-én, vasárnap 11 és 17 óra között ismét Bánffy Napot szervez a bonchidai kastélyban.
"Az eseményünk az idén 100 éves gróf Bánffy Katalin előtt tiszteleg, ennek apropóján beszélgetést szervezünk, melyen részt vesznek a grófnő lányai, Elisabeth és Nicolette, valamint Szebeni Zsuzsa, a Sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője, moderál Hegedüs Csilla, a Transilvania Trust Alapítvány elnöke" – olvasható a szervezők szerkesztőségünkbe eljutatott közleményében.

Ezen kívül magyar és román nyelvű vezetett sétákkal, a kastély és a Bánffy család múltjához és jelenéhez kapcsolódó kiállításokkal, gyerektevékenységekkel, hagyományos építőmesterségek bemutatójával, helyi termelői vásárral, valamint Miklós Noémi orgonaművész rendhagyó, vetítéssel egybekötött, filmzenéket felvonultató orgonakoncertjével várják az érdeklődő közönséget. A program keretében látogatható lesz a Bánffy Miklós születésének 150. évfordulója alkalmából megnyitott Bánffy Miklós Erőterei c. kiállítás is, amely a főépület felújított neogótikus épületszárnyában kapott helyet. A kastély udvarán 11–14 óra között gyerekprogramok várják a legkisebbeket: lesz mézeskalácsdíszítés, társasjátékozás (sakk, jenga, tollaslabda stb.), kézműves foglalkozások (pénztárca varrás filcből és karkötő készítés makramé csomózással) és arcfestés is. A Virtus Transsylvanica Egyesület tagja hagyományos fegyvereket mutatnak be, illetve lehetőség lesz ezek kipróbálására is. A román, illetve magyar nyelvű vezetett sétákra 11, illetve 13 órától kerül sor, a grófnő lányaival való beszélgetésre pedig 15 órától várják az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában