ERDON Helyi hírek

2008.12.15. 16:19

Mobiltelefon helyett szappant vettek

<p>Szatmár megye - Vasárnap 15.30 órakor F. Árpád értesítette a 112-es segélyhívószámon a rendőröket, hogy ismeretlen tettesek mobiltelefont ajánlottak neki, de a pénzösszeg kifizetése után csak egy szappant kapott.</p>

Egy kis idővel az értesítés után még egy telefon érkezett R. Sergiutól, aki ugyanebbe a csapdába esett bele. Egy órával a telefonhívások után Erdődön azonosították a rendőrök a tetteseket, akik egy Alfa Romeo típusú személygépkocsiban utaztak. A vizsgálatok során kiderült, hogy a 20 éves H. Ionel, a 21 éves S. Vasile, a 22 éves C. Gheorghiţă, és a 25 éves A. Ionuţ galaţi fiatalok a Jubileului utcán található Unicarm bevásárlóközpont előtt próbáltak eladni egy Nokia N 95 márkájú mobiltelefont, azonban a pénz kifizetése után csak egy (a telefonhoz hasonló formájú) bársonytakaróba csomagolt szappant nyújtottak át a vevőnek.

Ennek a cselnek lett áldozata a fentebb említett két személy, akik fejenként 150 lejt fizettek ki a telefonokért, előbbi pedig még két Sony Ericsson típusú mobiltelefont is adott cserébe a fiataloknak. A rendőrök közbelépésével az okozott kár 90%-át sikerült visszaszolgáltatni a károsultaknak, a tettesek ellen pedig bűnvádi eljárás indult. Ezenkívül a rendőrök nyomozást kezdeményeztek a fiatalok korábbi bűncselekményeinek felderítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!