ERDON Helyi hírek

2011.10.26. 12:34

Ünnepélyes székhelyavató volt

Nagy-Britannia hazai nagykövete is részt vett a Provident pénzintézet ünnepélyes, nagyváradi székhelyavatóján szerdán délelőtt, a Lăpușului utcai Grandhill Business Center irodaházban.

 

 

Silvia Mihalache, a Provident országos kommunikációs igazgatója köszöntötte az egybegyülteket, majd a jelenlévők egy tájékoztató filmet nézhettek meg a pénzintézet tevékenységéről. Megtudtuk: a Provident több mint 130 éve alakult meg Angliában, s jellemzője, hogy kicsi kölcsönöket nyújt rövid határidőre, a kérelmet követő két napon belül. Másik sajátossága, hogy az ügynökök otthonukban keresik fel az ügyfeleket, s a törlesztőrészletekért is hazamennek a kliensekhez. Nem dolgoznak rejtett díjakkal és illetékekkel, ezenkívül megértőek - például ha a kliensnek gondja van a kifizetéssel, újraütemezik a részleteket.

 

Tevékenységek

 

A Provident tájékoztató, humanitárius akciókban is részt vállal. 2008-ban egy pénzügyi tájékozató portált hozott létre (bugetulfamiliei.ro), több mint 20 ezer euró értékben parkokat, játszótereket újított fel, s a rákos gyerekeket segítő Little People alapítványt szeptember folyamán118 ezer lejjel segítette. Amint a későbbiek során elhangzott, októberben 44 váradi önkéntesük vállalt részt a Habitat for Humanity által kezdeményezett akcióban, melynek során állami gondozásból kikerült fiataloknak építettek házakat.

Martin Harris angliai nagykövet elismerő szavakkal illette a pénzintézetet. Elmondta: nagy öröm számára, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet közepette ilyen jellegű eseményen vehet részt, mely világosan jelzi, hogy a vállalkozásnak sikere van Romániában. Megalakulása óta mintegy 400 ezer hazai ügyfélre tett szert, s hazai beruházásai meghaladják az egymillió eurót. Átláthatóságát, megbízhatóságát is kihangsúlyozta a nagykövet.

 

Esőben nyújt ernyőt

 

Biró Rozália alpolgármester kitért többek között arra: a hazai bankokat jellemző merevség, és az általános pénzügyi tájékozatlanság közepette nagyon hasznos a Provident tevékenysége. Fontos, hogy lépeseket tesz a kliens felé, feloldva a személytelenséget, ami a hagyományos bankokat jellemzi, akárcsak az a törekvése, hogy segítse a helyi társadalmat.

Ioan Micula, a Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: nehéz időket élünk, a tőkehiány mindenkit érint, egyre másra tűnnek el a munkahelyek. Más pénzintézetekkel ellentétben a Provident tényleg akkor segít, amikor az embernek szüksége van rá, „nem kánikulában nyújt ernyőt és esőben veszi el”.

Colin Brear országos fejlesztési igazgató helyi adatokat is ismertetett: Nagyváradon tavaly január óta érhetőek el a szolgáltatásaik, mostanáig mintegy 4600 váradi kliensük volt, s több mint 85 alkalmazottal és önálló ügynökkel dolgoznak.

Az ünnepség során a Provident munkatársai virágcsokrot nyújtottak át az első nagyváradi ügynöknek, valamint első itteni kliensüknek, majd pezsgős koccintás következett.

 

Neumann Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!