Ítélet

2024.07.03. 15:56

Elítélték a nagyszalontai gyilkost

A Nagyváradi Ítélőtábla döntést hozott annak az 56 éves szalontai férfinak az ügyében, aki tavaly nyáron megölt egy ugyancsak nagyszalontai férfit, majd ellopta a kerékpárját. A bírák mintegy egy évvel az eset után hozták meg a jogerős ítéletet, a tettest több mint 12 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Az ügyről tavaly részletesen beszámoltunk. Eszerint egy nagyszalontai férfi holttestére bukkantak 2023. július 22-én este, aki július 5-én tűnt el. Az áldozat, F. V. G. 41 éves volt, a családja az eltűnését július 10-én 13.30 órakor jelentette a nagyszalontai rendőrségen. A holttestet több mint két héttel az eltűnése után, július 22-én este találták meg Szalontán, az új kerékpárút közelében, a helyiek által Szalmakertnek nevezett városrész közelében. A Bihar Megyei Törvényszéki Ügyészség akkori nyilatkozata szerint gyilkosság ügyében indítottak nyomozást. A gyanúsítottat, az akkor 55 éves K. S.-t letartóztatták. A vád szerint július 5-én, délután 15.58 és 16.18 óra között a két férfi együtt tartózkodott a gyilkosság helyszínén, majd K. S. ököllel és egy kemény tárggyal kezdte ütni az áldozat fejét, ezzel olyan súlyos sérüléseket okozva neki, melyek a halálához vezettek. A támadás után a tettes ellopta az áldozat szürke-kék színű kerékpárját. A gyanúsítottat akkor először 24 órás őrizetbe vették, majd 30 napos előzetes letartóztatásra ítélték. 

Ítélethozatal

Az ítéletet első fokon a Bihar Megyei Törvényszék hozta meg idén április 25-én, 12 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki a férfira, aki az áldozat családjának 120.000 euró erkölcsi és mintegy 8500 lej anyagi kártérítést kell fizessen. Az áldozat hozzátartozói fellebbezést nyújtottak be, melyben az erkölcsi kártérítés összegének növelését kérték. A Nagyváradi Ítélőtábla ezt a kérelmet elutasította, illetve elrendelte azt, hogy az elítélt teljes büntetéséből vonják le azt az időszakot, amit előzetesben töltött. A kártérítés megtérítése érdekében a bíróság elrendelte a tettesnél végzett házkutatás után az ott talált 3700 lej, valamint az ingó és ingatlan vagyonának lefoglalását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában