Kék hírek

2024.07.04. 13:50

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei július 3-án ellenőrző akciókat végeztek, amelyek során 81 büntetést szabtak ki összesen 31.850 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként 12 jogosítványt vettek el. A büntetések közül 46-ot gyorshajtás miatt, hetet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt ittas vezetésért, kettőt szabálytalan előzésért szabtak ki, megbüntettek 14 gyalogost és három kerékpárost, további hét szankciót pedig egyéb közúti kihágások miatt adtak.

Gyorshajtók. Egy 20 éves nagyváradi nőt mértek be radarral a rendőrök július 4-én éjszaka a váradi Aradi úton. A fiatal nő 138 km/h sebességgel haladt, noha ezen az útszakaszon 50 km/h sebességkorlátozás van érvényben. Pár perccel később ugyanitt egy 19 éves nagyürögdi fiatalt is bemértek a rendőrök, ő is 138 km/h sebességgel száguldozott. Mindkét fiatal elvesztette a jogosítványát négy hónapra.

Börtönbüntetés. Egy 41 éves, országosan és nemzetközileg is körözött nagyváradi férfit kaptak el a rendőrök Várad területén július 3-án. A férfit a Nagyváradi Bíróság öt év és hat hónap börtönre ítélte zsarolás, ütlegelés és más erőszakos cselekmények, valamint rend- és csendháborítás miatt. Az elítélt a váradi börtönben fogja letölteni büntetését.

Illegális fakereskedelem. Folytatódtak az illegális fakereskedelem visszaszorítására irányuló akciók. A rendőrök egy kesztegi (Chistag) cég faraktárában hajtottak végre ellenőrzéseket július 3-án, melynek során megállapították, hogy a raktár tényleges készletében nem volt meg a leltárpapírokon szereplő 18,98 köbméter tűzifa. A kereskedelmi társaságot 5000 lejes pénzbírsággal sújtották, emellett elrendelték a faáru értékének elkobzását, 5409 lejt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában