Baleset

2024.09.11. 08:44

Hat személy sérült meg egy közúti balesetben Dragánfalvánál

Forrás: ISU Bihor

ERDON-összeállítás 


Súlyos közúti baleset történt szeptember 11-én a kora reggeli órákban Dragánfalvánál (Drăgănești). A rendőrséget 6.46 órakor értesítették a 112-es segélyhívószámon, a bejelentő szerint a 76-os országúton Dragánfalva kijáratánál baleset történt, amelyben három jármű, egy teherautó és két személygépkocsi volt érintett. A rendőrség közleménye szerint a balesetben hét személy sérült meg. Mindhárom sofőrt megszondáztatták, az eredmény negatív lett. A baleset helyszínére a belényesi tűzoltók, illetve a rohammentők és a mentők is kiérkeztek. A Bihar megyei katasztrófavédelem közleménye szerint a balesetben érintett hét személy állapotát felmérték, a sérülteket ellátták, majd mindannyiukat kórházba szállították további kivizsgálásra és orvosi ellátásra. A baleset áldozatai közül egy 36 és egy 39 éves bontesdi (Bunteșdi) nő súlyos állapotban van, mindketten feji, mellkasi, hasi és belső szervi sérüléseket szenvedtek, egyikük lélegeztetésre szorul – közölte dr. Hadrian Borcea, az UPU-SMURD vezetője. Egy harmadik, szintén bontesdi nő is megsérült a végtagjain, eltört az alkarja, valamint feji és melkasi zúzódásokat szenvedett. Ő vezette azt a személyautót, amelyben a két súlyos sérült utasként ült. A másik személyautóban utazó három 28, 24 és 45 éves Arad megyei férfi könnyebb sérüléseket szenvedett: kettőjüknek csupán zúzódásaik és horzsolásaik vannak, nem igényelnek további kórházi ellátást. A mentés és a helyszíni vizsgálatok idején a forgalom rendőri irányítás mellett egy sávon haladt. 

A rendőrök a vizsgálatokat követően a következőket állapították meg: egy 28 éves robogányi (Răbăgani) férfi Vaskosziklás-Belényes útvonalon haladt és egy utánfutós nyergesvontató előzése közben frontálisan ütközött egy szabályosan haladó járművel, amit egy 23 éves bontesdi nő vezetett. Az ütközés következtében az első autó nekiment a teherautó utánfutójának. A nyomozást folytatják az ügyben

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!