Megjegyzés

2024.09.17. 15:24

Tudose: Romániának sikerült megszereznie a legfontosabb tisztséget az Európai Bizottságban

Fotó: Agerpres

Agerpres

Romániának sikerült megszereznie a legfontosabb tisztséget az Európai Bizottságban, amelynek az alelnökeként a román biztos mintegy 235 milliárd euró felett rendelkező portfóliót fog irányítani - jelentette ki ma a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Tanácsának elnöke, Mihai Tudose európai parlamenti képviselő.
A politikus Facebook-bejegyzésben reagált a liberálisok és az ellenzéki pártok képviselőinek a Romániának járó biztosi portfólióval kapcsolatos nyilatkozataira. Szerinte "irigység, tudatlanság vagy a tehetetlenségből fakadó düh" állhat ezek hátterében.
Mihai Tudose bírálja Siegfried Mureşan liberális EP-képviselőt, aki szerinte nyilatkozatával jelentékteleníteni akarja Románia sikerét. "Csak azért, mert ez nem az ő sikerük, a liberálisoké. Mert ez Marcel Ciolacu sikere. A PSD sikere. Mert ők, mint mindig, ezúttal is a probléma, nem pedig a megoldás részei! Mert ők, a liberálisok, nem tudták megszerezni az EU-bővítésért felelős biztosi posztot, amelynek vajmi kevés köze van Romániához. Románokként örülhetnének Románia sikerének. Büszkék lehetnének arra, hogy egy románt neveznek ki az Európai Bizottság ügyvezető alelnökévé. Lehetnének normálisak. Lehetnének, de nem tudnak!" - fogalmazott.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) európai parlamenti képviselője, Siegfried Mureşan kedden azt írta egy Facebook-bejegyzésben, hogy a román biztosjelölt "tartalmatlan", "nulla konkrét hatáskörrel rendelkező" portfóliót kapott az Európai Bizottságban. Mureşan szerint ez a poszt az "ellenkezője annak", amit korábban a kormányfő ígért.
Ursula von der Leyen EB-elnök ma bejelentette, hogy Románia jelöltje, Roxana Mînzatu az oktatásért, a kultúráért, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős biztos lesz. Emellett az emberekért, készségekért és képzésért felelős alelnöki posztot is megkapja az Európai Bizottságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában