Turizmus

2020.06.15. 12:17

Nagyvárad, a legbiztonságosabb európai úti cél

Nagyvárad felkerült a legbiztonságosabb európai destinációk toplistájára – számol be erről a Visit Oradea. Az Európai Legjobb Úticélok Egyesülete egy közismert platform, mely az európai turizmust és kultúrát hivatott népszerűsíteni, a legnépszerűbb turisztikai szervezetekkel, mint például az EDEN Networkkal dolgozva együtt azért, hogy minél több hasznos információval szolgáljanak az érdeklődők számára az európai úti célokról. Az egyesület fontos szerepet játszik abban, hogy Európa nyerje el az első számú, legjobb turisztikai úti cél címerét, még az Európai Bizottsággal is összefogtak annak érdekében, hogy elterjesszék a fenntartható turizmust. „Számos európai ország nyitotta meg újra határait, indította újra repülőjáratait, a szállodák pedig ismét várják a vendégeket. A hosszadalmas bezártság után az emberek szeretnék újra felfedezni Európát, azonban nem tudják, hová utazhatnak, illetve egy-egy országban milyen óvintézkedéseket hoztak meg a meglátogatni kívánt térségben. Számukra gyűjtöttünk össze néhány olyan úti célt, amelyeket a legkevésbé érint a világjárvány, és ahol speciális egészségügyi és higiéniai stratégiákat vezettek be az éttermekben, szállodákban, tömegközlekedésen egyaránt” – írja a European Best Destinations.

Miért Nagyvárad?

Nagyváradot azok miatt a járványügyi intézkedések miatt választották be a legbiztonságosabb úti célok közé, amelyeket az államiak mellett, helyi szinten hoztak meg: külön kórház kijelölése a COVID-19 ellen való küzdelemhez, a pooling és PCR típusú tesztelés, a vendéglátóipar számára kialakított megelőzési és biztonsági stratégiák kidolgozása, a tömegközlekedés és közintézmények biztonságossá tétele, érintésmentes lázmérők, maszkok biztosítása elérhető áron. Az Egyesület kiemelte, amellett, hogy ezen intézkedéseknek köszönhetően Nagyvárad az egyik legkevésbé érintett európai település, még szép is. Hozzátették, hogy a vendéglátóiparban is szigorú előírásokat követnek.

Mindemellett az egyesület a legjobb city-break, középkor tematikájú, és kulturális úti célok közé is sorolja a várost.

Borítókép: Alexandru Nițescu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában