tanügy

2021.11.22. 18:00

Visszatekintés az elmúlt két tanévre

Startup Stock Photos

Fotó: Eric Bailey

A világjárvány okozta online oktatás kapcsán vont mérleget a Bihar megyei Tanfelügyelőség. A Digital Nation partnerségében zajló képzésen 1400 pedagógus, a CRED – releváns tanterv, mindenki számára elérhető nevelés című programban 1114 elemi és általános iskolában oktató pedagógus, a Rotary Club partnerségében zajló képzésen pedig 50 tanügyi alkalmazott fejleszthette digitális kompetenciáit. A Bihar megyei Pedagógusok Háza 2020 – 2021 között 740 pedagógusnak biztosított képzést, amely által a tanárok segítséget kaphattak az online oktatás adta problémák megoldásában.

A Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (BIRD) támogatása által a középiskoláknak nyújtott ösztöndíjrendszer keretében 37 Bihar megyei középiskola összesen 1855 laptopot kapott, 31 intézmény 165 interaktív táblát, 37 intézmény pedig 177 webkamerát kapott. Az elmúlt két tanév folyamán 39 oktatási intézmény részesült támogatásban a programon keresztül. A tanügyminisztérium programja által Bihar megyében 5768 táblagépet kaptak a diákok. Ugyanakkor a fertőtlenítőszerek és maszkok vásárlása után, Bihar megye számára elkülönített tartalékalapban megmaradt összeg egy részéből 623 további táblagépet vásároltak. Jelenleg 137 Bihar megyei tanintézmény részese a Wireless Campus nevet viselő programnak, amelynek célja az általános iskolákban vezeték nélküli (WiFi) kommunikációs infrastruktúra kialakítása.

A Bihar megyei Tanfelügyelőség és a megye tanintézményei folyamatosan törekednek az online oktatás során felmerülő problémák megoldására, partnerségeket alakítva ki a tanintézmények támogatására alkalmas megyei és helyi intézményekkel, szervezetekkel, annak érdekében hogy az oktatási intézmények versenyképesekké, barátságosakká és befogadókká váljanak – áll a tanfelügyelőség közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában