Kiállítás

2024.04.24. 14:16

Zöld tárlat nyílt a Föld napján

Pikó Stefánia

Teljesen véletlen egybeesés, állítják a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) alkotói, VAN szakkollégistái, hogy éppen a Föld napján, április 22-én nyitották meg kiállításukat, amelynek tematikája a #A1E422 színkód. Ezt a színkódot gyakran a frissen vágott fűhöz hasonlítják, a nagyváradiak pedig társíthatják ezt az árnyalatot a Partiumi Keresztény Egyetemhez is, hiszen nagy a hasonlóság a PKE alapszíne és e között. A Vizuális Alkotás és Nevelés Kutatóműhely szervezésében létrejött tárlat előzményeként a szervezők egy pályázatot hirdettek a képzős hallgatók körében, akiknek nem kellett túl sok követelménynek eleget tenniük azon kívül, hogy munkáikon jelenjen meg az említett árnyalat. Végül a legtöbb munkát az alapképzés harmadévesei küldték be, ezeket tekinthetik meg az érdeklődők a Posticumban egészen április 30-áig.

A kiállító művészek, köztük a szervezők, megadták a módját a sikeres projekt megünneplésének, és a megnyitó hangulatát is kellően megalapozták már azzal, hogy mindannyian zöld ruhákban, szoknyákban jelentek meg. A tárlatot Ördög Kinga szakkollégiumi elnök, valamint Szabó Orsolya és Antal Anita alelnökök nyitották meg. Ördög Kinga elmondta, többek között az volt a cél, hogy egy olyan kiállítás jöjjön létre, melyet teljes mértékben a diákok szerveztek. Ehhez hasonló tárlatról néhány évvel ezelőtt is beszámoltunk lapunkban, akkor a PKE új épületében nyílt kiállítás, amelynek a témája a fekete-fehér volt.

A szakkollégium vezetője elárulta, a pályázatot február elején hirdették meg az egyetem berkeiben, és körülbelül másfél hónapot vártak a munkák beérkezésére. Főként alapszakosok alkotásai láthatóak a kiállításon, összesen harminc munka, amelyeket a szervezők igyekeztek úgy összeválogatni, hogy stilisztikailag is illőek legyenek egymáshoz, és valamilyen történetmesélést is nyújtani tudjanak. Hozzátette, a teljes önállóságra való törekvés ellenére a Művészeti Tanszék támogatásáért igen hálásak, illetve köszönettel tartoznak a Posticum munkatársainak is a helyszín biztosításáért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában