Majális

2024.05.12. 16:44

Gyermek- és ifjúsági programok a várban

A kisebb és nagyobb gyermekeknek is több programmal készültek a szervezők a hétvégi Majálison.

Forrás: Festum Varadinum

P. Nagy Noémi

A gyermek- és ifjúsági programok szombaton és vasárnap zajlottak. Szombaton az óvodák és iskolák majálisa részeként több váradi tanintézmény is kézműves foglalkozásokat szervezett a kicsiknek. Asztalaiknál lehetett többek között színes forgókat készíteni, gyöngyöt fűzni, kreatív kézimunkákat készíteni, volt csillámfestés, hajfonás, különböző ügyességi feladatok és tánc is.

Forrás: Festum Varadinum

Inkább a kisebb korosztályt szólította meg a két szombati bábszínházi előadás. Délelőtt a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának zenés bábjátékán izgulhattak kicsik és nagyok Lúdas Matyiért, hogy sikerül-e beváltania ígéretét, és visszaadnia háromszorosan a botütéseket a zsarnokoskodó Döbrögi uraságnak. Délután a debreceni Vojtina Bábszínház jóvoltából szintén egy ismerős látogatott a várba, méghozzá Vitéz László, aki piros sapkában és palacsintasütőjével felszerelkezve új kalandokba keveredett az elátkozott malomban. 

Forrás: Festum Varadinum

Vasárnap is egy sor gyerekprogram zajlott a várban. A Napraforgó Alkotótábor kézműves foglalkozásokat szervezett, továbbá a Nagyváradi Zabhegyező Gyerek Animátorok Egyesülete is készült kreatív és szórakoztató foglalkozásokkal: kézműveskedés, arcfestés, csillámtetoválás és körjátékok is várták a kicsiket. Délután egy gyerekkoncert egészítette ki a programot. Bíró Eszter énekesnő és színésznő 2013 óta foglalkozik aktívan azzal, hogyan lehet a kicsiket és a még kisebbeket is úgy megszólítani, hogy az elhangzó dalokat, verseket, meséket mindenki a sajátjának érezze, korosztálytól függetlenül.

Forrás: Festum Varadinum

Mindkét nap változatos tevékenységekkel várták a civil és ifjúsági szervezetek sátrainál nemcsak a gyerekeket, hanem a fiatalokat is. A MCC-sátornál egyebek mellett például Mátyás király szabaduló kastélyába hívták az iskolás korú gyerekeket. Ez nem volt más, mint egy Mátyás király tematikájú szabadulószoba. A csapatoknak több érdekes feladatot kellett megoldaniuk, hogy rájöjjenek a rejtélyre, amit a szoba tartogatott számukra. A PKE Hallgatói Önkormányzata, a MAKET, a VIDIFISZ, az NMD, az ECO Bihor sátrainál is több érdekes programmal készültek nemcsak az egyetemistáknak, hanem a kisebb korosztálynak is.

Forrás: Festum Varadinum

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában