Választások előtt

2024.05.12. 18:28

Megyei kampányindítót tartott az RMDSZ

Forrás: RMDSZ

Ciucur Losonczi Antonius 

Egy szimbolikus helyen, a váradvelencei egykori kultúrházban tartotta kampányindítóját csütörtökön este az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Azért ott, „mert az RMDSZ harcolta ki annak idején az ingatlan felújítását és bővítését, illetve amikor nyolc évvel ezelőtt szintén ezen a helyen zajlott hasonló esemény, akkor a helyhatósági választás után végül RMDSZ-es vezetésű lett a megye” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Beszédében Cseke Attila megyeitanácselnök-jelölt kiemelte: fontos, hogy egyensúly legyen a vidéki települések és Nagyvárad fejlesztése közt. Ne versenytársak legyenek, hanem úgymond egészítsék ki egymást. Úgy fogalmazott: az infrastrukturális beruházáshoz és a megfelelő életminőséghez mindenkinek egyaránt joga van. Azt is hangsúlyozta: el kell érni azt, hogy 2030-ra Bihar példa legyen más romániai megyék számára.

Biró Rozália polgármesterjelölt ember- és családközpontúvá szeretné tenni Nagyváradot, ahol a fiatalok és az idősek is jól érzik magukat. Mint kifejtette, folytatná azokat a programokat, amelyeket még akkor indítottak el, amikor közel tizenkét éven keresztül alpolgármester volt (például a másodikos gyermekek úszásoktatása), illetve gyakorlatba ültetné azokat, melyek időközben megrekedtek, vagy nem valósultak meg.   

Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy az utóbbi időben felerősödtek a magyarellenes hangok, hiszen az AUR képviselői, valamint Diana Șoșoacă is folyamatosan provokálnak. „Ha pedig nem figyelünk oda, akkor az erős román pártok is, féltve a szavazóbázisukat, egyre inkább eltolódnak ebbe a nacionalista irányba. És nekik eszközeik is vannak ahhoz, hogy a magyarellenesség ne csak a szlogenek szintjén maradjon meg, hanem ilyen jellegű döntések is szülessenek” – közölte a honatya. Hozzátette: erre a válasz az erős magyar jelenlét kell hogy legyen, mert „csak mi tudjuk a mérleg nyelvét a normalitás irányába visszabillenteni. De ehhez minden magyar szavazatra szükség van, ezért kell az összefogás”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában