Támogatott tartalom

2024.05.31. 15:00

Ökoturizmus és ökológiai nevelés: a TotalEnergies Marketing Romania támogatja a Besenyői tematikus ösvény projektet

Uzon, 2024. május 31. A TotalEnergies Marketing Romania bejelenti a szoros együttműködést és támogatást, amelyet a Kovászna Megyei Természetvédelmi Egyesületnek nyújt a Besenyői tematikus ösvény projekt megvalósításához.

Uzon, 2024. május 31. A TotalEnergies Marketing Romania bejelenti a szoros együttműködést és támogatást, amelyet a Kovászna Megyei Természetvédelmi Egyesületnek nyújt a Besenyői tematikus ösvény projekt megvalósításához. A partnerség célja a természet és a biológiai sokféleség megőrzésének támogatása Sepsibesenyő község területén. A projekt egyedülállónak tekinthető Romániában, és középpontjában a Besenyői-tó áll, amely a térség egyik fő turisztikai attrakciója.
A Besenyői tematikus ösvény ambiciózus kezdeményezés, amelynek célja egy oktatási és szabadidős élmény megteremtése, a Bodok-Barót területen fellelhető 30 madárfaj megfigyelésére fektetett hangsúllyal. A 4,3 km hosszú, 200 méteres szintkülönbségű útvonalon jelzőtáblákat, 15 tájékoztató táblát és a látogatók számára kialakított ülőhelyekkel és asztalokkal ellátott három pihenőhelyet helyeznek el.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerei lehetünk a Kovászna Megyei Természetvédelmi Egyesületnek ebben a különleges, környezetismeretet és -védelmet népszerűsítő projektben. A TotalEnergies Marketing Romaniánál elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás mellett, és ez a kezdeményezés tökéletesen illeszkedik értékeinkhez. Meggyőződésünk, hogy a Besenyői tematikus ösvény jelentősen hozzájárul az ökológiai neveléshez és a természet megőrzéséhez az érintett területen”, nyilatkozta Didier Grimault, a TotalEnergies Marketing Romania ügyvezető igazgatója.
A szervezők egyik kiemelt célkitűzése a projekt népszerűsítése a Kovászna megyei diákok körében, valamint olyan látogatások szervezése, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a biológiai sokféleséggel, a természettel és a ritka madárfajok védelmének fontosságával. Ilyen ritka madár a fekete gólya, amelyet a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) véd. A projekt nemcsak azt tűzi ki célul, hogy a természet szépségét és sokszínűségét megismertetesse a résztvevőkkel, hanem a természetvédelem és az ökológiai felelősségvállalás aktív szellemének ápolását is. A TotalEnergies Marketing Romania elképzelésében az ökológiai szabályok átvétele és azok megszegését elvető magatartás ápolása kulcsfontosságúak a környezetvédelmi szempontból tudatos és felelősségteljes közösség kiépítéséhez.
Ez az együttműködés kiváló példája a magánszektor olyan projektekbe történő bevonásának, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a környezetre és a helyi közösségre. A TotalEnergies Marketing Romania továbbra is elkötelezett a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet előmozdító kezdeményezések támogatása mellett.

***

A TotalEnergies részvénytársaságról

A TotalEnergies egy globális multienergetikai vállalat, amely energia: olaj és bioüzemanyagok, földgáz és zöldgáz, megújuló energiaforrások és villamos energia előállításával és forgalmazásával foglalkozik. A 105 000 munkatársunk elkötelezett az egyre megfizethetőbb, tisztább, megbízhatóbb és a lehető legtöbb ember számára elérhető energia iránt. A több mint 130 országban működő TotalEnergies a fenntartható fejlődést helyezi projektjei és tevékenységei középpontjába annak érdekében, hogy hozzájáruljon az emberek jólétéhez.

A TotalEnergies Marketing Romania vállalatról

A TotalEnergies Marketing Romania három tevékenységi területet fed le: kenőanyagok, bitumen és különleges folyadékok, ezen kívül van egy kereskedelmi irodája Bukarestben, kenőanyaggyártó üzeme a brassói Keresztényfalván, valamint egy bitumentároló a kovásznai Uzonban. A 2021. évi értékesítés elérte a 106 kt-t, és a romániai piac 15%-át jelenti, mind a kenőanyagokat, mind a bitument illetően.

Fizetett hirdetés!

CH 23368

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában