Tárlat

2024.06.29. 14:25

Évfordulós kiállítás a Szent László téren

A szerző felvételei

Törő Enikő

A Varadinum Fotóklub júniusban ünnepli megalakulásának hetedik évfordulóját, ennek alkalmából csütörtök délután egy újabb kiállítást nyitottak meg a Szent László téri szabadtéri galériában. A tárlat megnyitóján a fotóklub elnöke, Ovi D. Pop nem tudott részt venni, így a klub vezetőségét annak alelnöke, Adela Rusu képviselte. 

Adela Rusu lapunknak elmondta: ezelőtt hét évvel azért alapították meg a klubot, mert akkoriban kezdtek el tanfolyamokat szervezni, s sok végzett kérdezte őket arról, hogy akkor most hogyan tovább. Így jött az ötlet, hogy alapítsanak egy saját fotóklubot, melyhez egyébként azóta nemcsak fotótanfolyamot végzettek csatlakoztak, hanem más fotósok is a világ minden részéről. A kezdésnél körülbelül tízen-huszan voltak, jelenleg pedig 75 tagjuk van. A jelenlegi kiállításon 28 tag új, eddig ki nem állított munkái tekinthetők meg. „Nem volt könnyű az elmúlt hét év, de megérte a befektetett munka” – fejtette ki Adela Rusu. 

 

Az évek során számos kiállítást szerveztek a tagoknak és partnereknek, úgyszintén táborokat is. A következő fotóstábor Máramarosban lesz augusztusban, melyen 12 Varadinum-tag fog részt venni. A tárlat július végéig tekinthető meg a Szent László téren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában