Szakmai programok

2024.06.03. 11:03

Fesztivált szervezett a Collegium Varadinum

A Collegium Varadinum Szakkollégium pénteken hagyományteremtő szándékkal Varadinum Ifjúsági Udvart szervezett azzal a céllal, hogy a középiskolások betekintést nyerjenek a tehetséggondozó programjaikba és megismerkedjenek a Collegium Varadinum közösségével.

Ciucur Losonczi Antonius

A szakmai programok (pályaorientáció, önismeret és párkapcsolat, rendezvényszervezés, magánpénzügyek, prezentációs technika, vitafórum), előadások, beszélgetések, képzések mellett sokszínű szabadidős programmal (kézműves sátor, társasjátékok, kvíz, chill zone, e-sport, kiállítások), sporttevékenységgel és koncerttel várták a jövendő egyetemistákat. A szakmai programok időtartama 30 perc volt, amit 30 perc szabadidős program követett. A legalább négy szakmai programot teljesítő diákok között értékes nyereményeket sorsoltak ki, az összesereglés pedig a Szigligeti színészzenekar koncertjével ért véget.

„Jó ideje azt vettük észre, illetve tapasztaltuk a szakkollégistákkal való beszélgetéseink során, hogy itt, Nagyváradon, a belváros szívében nem csupán egy bentlakást és oktatási központot magába foglaló székházzal rendelkezünk, hanem ehhez tartozik egy tágas udvar is. Ötletként felvetődött tehát, hogy szervezzünk egy olyan programot, mely egyszerre tartalmas és szórakoztató is. Fejleszt, de ugyanakkor a résztvevők találkoznak is egymással, jól érzik magukat, kikapcsolódnak” – nyilatkozta portálunknak Tőtős Áron, a Collegium Varadinum Szakkollégium elnöke.

Ezzel az eseménnyel most kifejezetten a középiskolásokat szólították meg, közel kétszázan regisztráltak a különböző tevékenységekre. Hat műhelybeszélgetésen vehettek részt, ezek mellett pedig különféle kézműves-foglalkozások, kiállítás, e-sportolási és hagyományos lehetőségek várták őket. „Véleményünk szerint Váradon hiányzik egy olyan fesztivál, mely a fiatalok szervezésében a 14-24 éves korosztályt célozza meg. Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg tehát a Varadinum Ifjúsági Udvart” – magyarázta Tőtős Áron. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában