Együtt

2024.06.24. 15:25

Ígéreteik megvalósítására törekszenek a tanácsosok

Az RMDSZ Sas-palotabeli székházában péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott Biró Rozália volt polgármesterjelölt a mandátumot nyert helyi tanácsosjelöltek, illetve azok társaságában, akik éppen csak lemaradtak a tisztség betöltéséről.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Biró Rozália volt polgármesterjelölt köszönetet mondott mindazoknak, akik rájuk szavaztak, hangsúlyozva, hogy tanácsadóként számítanak azokra is, akik végül nem nyertek tanácsosi mandátumot. Csapatként folytatják tehát a munkát, a volt kampányszlogen szellemében, miszerint „Együtt vagyunk Nagyvárad”, továbbra is arra törekedve, hogy emberközpontú, családbarát és élhetőbb legyen a város. Szabó József frakcióvezető, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke arról beszélt, hogy Biró Rozália tapasztalatára is alapoznak. Felidézte, hogy hat ezer család, illetve kilenc ezer személy megkérdezésével fogalmazták meg pozitív üzeneteiket, és a választások végeredménye azt mutatja, hogy a magyarok értékelik a konstruktív hozzáállást. Elismételte azt, amit korábban is többször hangoztatott, vagyis, hogy nem elég az, hogy egy épület homlokzata jól mutasson, hanem az emberek is jól kell hogy érezzék magukat.
Pető Dalma helyi tanácsos kifejtette: azon fog munkálkodni, hogy a tehetséges és sikeres gyerekek, fiatalok nagyobb elismerésnek örvendhessenek az önkormányzat részéről, érezzék azt, hogy a közösség büszke rájuk. Azt ígérte, ebben a témakörben egy előterjesztést fog benyújtani. Szántó Ildikó megválasztott önkormányzati képviselő jelezve, hogy több mint húsz éve dolgozik a szociális ágazatban, kijelentette, hogy tanácsosként is maximális felelősséggel foglalkozik majd a rászorultak, a fogyatékkal élők, a nehéz helyzetben levők, a családok ilyenfajta problémáival. György-Csáki János megválasztott önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a vállalkozók hangja lesz a testületben, közvetítő szerepet látva el az üzleti szféra, a szakmai szervezetek és a helyhatóság közt.
Papp Lilla megválasztott önkormányzati képviselő azt ígérte, hogy a fiatalok érdekeiért száll majd síkra, hogy olyan intézkedések szülessenek, melyek a szülőföldön marasztalják őket. Emellett azt is ki szeretné harcolni, hogy mentorprogram keretében támogassák a végzős diákokat, illetve adókedvezményben részesüljenek a 35 évnél fiatalabbak. Dr. Bántó Norbert korábbi tanácsosjelölt a délutáni oktatás önkormányzat általi társfinanszírozásának szükségességét húzta alá, és annak fontosságát is kiemelte, hogy Nagyvárad ne egy tranzitállomás, hanem desztináció legyen a turisták számára. Hunyadi István leköszönő tanácsos a kulturális intézmények helyi önkormányzat általi társfinanszírozása, valamint egy multikulturális, a fiatalokat megszólító fesztiválnak a megszervezése mellett érvelt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában