Koncert

2024.06.29. 12:57

Szólt a blues a váradi várban

Megtartották az idei nagyváradi Szent László Napok első nagyszínpadi koncertjét pénteken este: Deák Bill Gyula és zenekara lépett fel este kilenc órai kezdettel.

Forrás: Szent László Napok

Fotó: Santa Istvan

Pap István

A péntek délutáni felhőszakadást követően estére szerencsére elállt az eső, ezért hét óra után már nagy számban kezdtek gyülekezni az emberek a váradi várban. A végül nem hét, hanem nyolc órától kezdődött Stevie Ker-koncert a fejedelmi udvaron jól bemelegítette a hangulatot Deák Bill Gyulának és zenekarának fellépésére, melyre a várudvaron felállított nagyszínpadon került sor. Viszonylag sokan eljöttek Bill kapitány koncertjére, közülük sokan igazi rajongók voltak, akik együtt énekelték az énekessel a dalszövegeket. Többen mobiltelefonjukkal rögzítették a történéseket, sőt, voltak, akik élőben közvetítették az otthoniaknak az eseményeket.

Fotó: Codra Botond-Istvan / Forrás: Szent László Napok

Az együttes Az országút előttem című dallal indított a Hatvan csapás albumról, majd olyan, a magyar blues rajongói számára közkedvelt számok következtek, mint az Édes otthon, a Kastély a hóban és a Hosszúlábú asszony. Deák Bill Gyula igazi vezéregyéniségként irányította a színpadi eseményeket, a számok között tapsolásra és kurjongatásra ösztönözte a közönséget, mely készséggel teljesítette a kérést, bár igaz, a tapsolás nehezen ment, hiszen sokak kezében mobiltelefonok és főleg söröspoharak, -dobozok voltak. Jó volt meghallgatni A Sámán dalát és a Véres kardot hoztam című számot az István, a király rockoperából, de elhangzott az egyik legszívbemarkolóbb Deák Bill Gyula-kompozíció, a Rossz vér is. A koncert változatosságára nem lehetett panasz, ugyanis a komoly hangvételű dalokat a derűs, iróniába hajlóan humoros számok váltogatták: a Jó nekem a Trabant és A felszarvazottak balladája tartoztak ez utóbbi vonulatba. 

Fotó: Codra Botond-Istvan / Forrás: Szent László Napok

A közönség nagy tetszéssel fogadta a koncert utolsó részében játszott 3:20-as blues-t, a Kopaszkutya című számot az azonos című film zenéjét tartalmazó albumról és a Soha nem elég című rockdalt. A koncert A zöld, a bíbor és a fekete című számmal zárult, Deák Bill Gyula ezzel a szerzeménnyel emlékezett az elmúlt évtizedben elhunyt barátaira, művészekre, zenészekre, színészekre, sportolókra. Egyszerre kellemes és tiszteletet parancsoló teljesítményt nyújtott pénteken este Deák Bill Gyula, aki közel nyolcvan évesen is nagy energiákat beleadva énekelt, másfél órán át, fiatalokból álló, képzett zenekarával.

Fotó: Codra Botond-Istvan / Forrás: Szent László Napok

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában