Infrastruktúra

2024.07.10. 14:43

Az élesdi körgyűrű újabb szakaszát adják át

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint 90 százalékban elkészült az élesdi körgyűrű. Ezekben a napokban az utolsó aszfaltréteget öntik az ezen az ágon összesen 3,6 kilométer hosszú terelőút azon három kilométeres szakaszán, melyet megnyitnak majd a forgalom előtt. Ilie Bolojan megyei tanácselnök munkalátogatást tett július 10-én az élesdi városházán, melyet követően azt nyilatkozta, hogy egy 600 méteres szakaszon, az Octavian Goga utca környékén elhúzódnak a munkálatok, mivel július 24-ig be kell ott vezetni a gázt is, mely egy másik finanszírozású, más kivitelező által megvalósuló befektetés. A tervek szerint augusztus elején felfestik az útburkolati jeleket és augusztus 9-én, pénteken megnyitják a forgalom előtt a körgyűrű ezen szelvényét. A beruházás értéke bruttó 89 millió lej, a kivitelező a Drum Asfalt–Trameco-konzorcium. A finanszírozást a 2014–2020 közötti infrastrukturális nagyberuházások (POIM) keretében biztosítják, európai uniós pénzforrásokból, és a projekt megvalósulása érdekében a megyei tanács együttműködési megállapodást kötött az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR).

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Mint ismeretes, több mint egy évig a kisajátítások miatt perek akadályozták a munkálatokat. Az élesdi körgyűrű teljes hossza 5,9 kilométer, és az egyik, 2,3 kilométer hosszú ágát, mely Sólyomkőpestes, majd Zilah felé vezet, már tavaly szeptemberben felavatták.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában