Tájékoztatás

2024.07.01. 13:28

Gyermekfoglalkozások a megelőzésről és a biztonságról

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Második alkalommal szervezi meg a Tipografia de idei című nyári programsorozatot a nagyváradi Körösvidéki Múzeum a rendőrséggel, illetve más intézményekkel és partnercégekkel közösen. Ennek keretében a bűnmegelőzésről és az online, valamint a mindennapi életet érintő biztonságról is tartanak műhelyfoglalkozásokat gyerekeknek. A tevékenységeket július és augusztus hónapban, minden szerdán 10–13 óra között szervezik meg, kivételt képez augusztus 14. Az 5–12 év közötti gyerekeknek műhelyfoglalkozásokat tartanak a közúti biztonságról, a résztvevők megtanulhatják a közúti jelzőtáblák jelentését, a biztonságos közlekedés alapelemeit. A gyerekek közlekedés-szimulációs tevékenységeken vehetnek részt, játékosan sajátíthatják el mindazt, ami a biztonságos közlekedés szempontjából lényeges. Emellett olyan foglalkozásokat is szerveznek, amelyek az otthoni, utcai és iskolai biztonság megőrzésére fókuszálnak. A gyerekek megtanulhatják, hogyan viselkedjenek az utcán, iskolában, melyek az idegen személyekkel való interakciók veszélyei. A műhelyfoglalkozásokon ugyanakkor a biztonságos internethasználatról is szó lesz.
A 13–18 év közötti tinédzsereknek a biztonságos internethasználatról és a kábítószerfogyasztás megelőzéséről, illetve leküzdéséről tartanak interaktív előadásokat. 
Mindegyik foglalkozás esetében a részvétel ingyenes, a csoportok maximális létszáma 20 fő, jelentkezni a múzeum honlapján elérhető online űrlap kitöltésével lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában