Kánikula

2024.07.12. 16:29

Óvintézkedéseket hozott a Megyei Vészhelyzeti Bizottság

Az ország több megyéjéhez hasonlóan, Bihar megyére is vörös riasztás érvényes július 13–14. között a kánikula miatt. Ennek jegyében a Megyei Vészhelyzeti Bizottság óvintézkedéseket foganatosított. Többek között állandó ügyeletet szerveznek a polgármesteri hivatalokban; a településeken járőrözés formájában hívják fel a figyelmet a kánikula okozta esetleges vészhelyzetek megelőzésére; biztosítják a központi vízellátó rendszer folyamatos működését és a szükséges vízkészletet; gondoskodnak a veszélyeztetett személyekről. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség egy sor ajánlást intézett a polgármesteri hivatalok irányába a lakosság tájékoztatása céljából, amelyekben a kánikula miatt kialakulható vészhelyzetek megelőzésére hívja fel a figyelmet, felkérték ugyanakkor az egészségügyi központokat, hogy ellenőrizzék a generátoraikat. Július 13–14. között megközelítőleg 50 rohammentőegység (SMURD) és mentőegység áll rendelkezésre a megyében. 

A Megyei Vészhelyzeti Bizottság közleményében emlékeztet arra, hogy megyeszerte kilenc településen 11 elsősegélypont áll az állampolgárok rendelkezésére. Nagyváradon elsősegélyt nyújtanak a piacok – rogériuszi, Vitéz úti (Decebal) és nagypiac – mellett felállított elsősegélypontoknál; Margittán, Belényesen, Nagyszalontán, Érmihályfalván és Vaskohszikláson (Ștei) a polgármesteri hivatalban; Élesden a városi kórházban; Székelyhídon a járóbeteg-ellátó központban (ambulator); Szentmártonban Félixfürdő területén, a Primăverii utcai parkolóban alakítottak ki elsősegélypontot.
Ivóvizet osztanak Margittán a Catena (Crinului és Eroilor utcákon), a Dr. Max (Republicii u.) és az Aloe Farm (I. L. Caragiale és Eroilor utcákon) gyógyszertárakban; Belényesen a városi múzeum épületénél; Szalontán, Érmihályfalván, Vaskohszikláson és Élesden a polgármesteri hivatalnál; Székelyhídon a Szabó Ódzsa Városi Színháznál; Szentmártonban a Primăverii utcai parkolóban. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában