Zárónap

2024.07.08. 15:25

Véget ért a 2024-es középkori fesztivál

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Rövidre zárták a szórakozást vasárnap a középkori fesztiválon, már a kora esti órákban megkezdték a csomagolást a táborozók a nagyváradi várban. A faluban még nyitva tartott a Taverna, és a várfalak között is volt még lehetőség valami szépet venni a vásárban, vagy akár vacsorázni egyet, érezhető volt azonban, hogy ez már a fesztivál vége. A koncertek sorát Radu Almășan produkciója zárta a vársáncban felállított színpadon, a harci bemutatók, versenyek pedig díjkiosztóval zárultak, illetve egy nagy összecsapással, melyen gyerekek is részt vehettek.

Forrás: Facebook/Medieval Festival Oradea

A kopjatörő verseny egyébként kissé rossz „szájízzel” ért véget, mivel a nagy szurkolótáborral rendelkező román lovag, Mihai Cotei lova olyannyira nyugtalanná vált, hogy a versenyt alig lehetett lebonyolítani. A megbokrosodott ló felborította azt a korlátot, ami a két versenyző közé volt állítva, ezen a másik döntős lovag, Dodo Kmeti és lova csak nagy nehézségek árán bukdácsoltak át. A következő nekifutás után Mihai Cotei ki is lett zárva a versenyből, mivel túl alacsonyan tartotta fegyverét, így ellenfelének lovát enyhén megütötte vele. A megmérettetést tehát Dodo Kmeti nyerte meg, örömét pedig a diszkvalifikálás miatt elégedetlenkedő, huhogó tömeg zaja tette keserédessé.

A versenyek, díjátadók és az utolsó nagy összecsapás után már nem sok izgalom maradt, kellemes volt azonban az időtöltés az enyhülő melegben, a vársánc árnyékosabb szegleteiben, ahol még utoljára megcsodálhattuk a hagyományőrzők sátrait és jelmezeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában