Bibliahét

2024.07.26. 11:39

Virtuális városnézés Jeruzsálemben

Sarkadi Viktória

Ezen a héten vakációs bibliahét zajlott a váradszőllősi református gyülekezetben is. Gyermekek és ifjak vették birtokba a közösség templomát, udvarát és termeit. Az idei bibliaheti kerettörténetben a gyermekek egy VR (virtuális városnéző) túrán vehettek részt, amely visszavitte őket a Jézus korabeli Jeruzsálembe. Múlt és jelen találkozott a napról-napra kibontakozó történetben, melyben egy influenszer, Timó szemüvegén keresztül lehettek tanúi a mai gyermekek Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának, s az azt kísérő, követő eseményeknek. A gyülekezet fiataljainak dramatizált játékán keresztül vált elevenné a történet, és fogalmazódtak meg ma is aktuális kérdések, melyekre a gyermekek szintjén keresték a válaszokat.

A Nagyvárad-Szőlősi Református Egyházközségben már hagyományosnak mondható a július végén megszervezett vakációs bibliahét, melyre minden évben készül a gyülekezet. A pedagógusok – Gyulai Hajnalka és Csepregi Imola – a fiatalokat, a konfirmáltakat készítették fel a heti tevékenységre, és felügyelték, vezették a napokat. A fiatalok csoportvezetőkként kísérték, óvták a kisebbeket, a kézműves és játékos sport foglalkozásokat is ők vezették.

A gyülekezet nőtestvérei pedig gondoskodtak a testi táplálékról. Minden nap uzsonnával és süteménnyel, gyümölccsel várták a gyermekeket. A közel ötven gyermek és fiatal jó hangulatú, vidám tevékenységének lebonyolításához a megfelelő teret és körülményeket biztosították a gyülekezet presbiterei, nőtestvérei, pedagógusai és lelkésze, Szűcs Imre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában