Színház

2024.08.19. 09:21

Az évad első bemutatójára készül a Nagyvárad Táncegyüttes

Forrás: Szigligeti Színház

Sajtóanyag

Az évad első stúdióbemutatójára készül a Nagyvárad Táncegyüttes: Ingmar Bergman híres svéd filmje, a Suttogások és sikolyok sokak számára ismerős lehet. A három nővér lelki konfliktusokkal teli életét egy nonverbális táncszínházi előadásként fogja bemutatni színházunk kortárs tagozata, amelynek próbáit már augusztus 5-én megkezdték táncosaink. Az előadás ismeretlen terep lesz mindenki, mind az alkotók és művészek, mind a nézők számára.
A közelség képtelenségének a drámájában, ahol a távolság győz, a fizikalitás, a szereplők közötti kapcsolatok és viszonyok megmutatása a fő, és egy nagyon fontos kérdést hoz fel bennünk: éltünkben vagyunk-e boldogok vagy a halál után? Az érem másik oldalát is bemutatva Ingmar Bergman drámáját társulatunk koreográfusa — aki komplexitásáról és finom hozzáértéséről híres —, Györfi Csaba adaptálja stúdiószínpadra mozgásszínházi formában.

A közelség és távolság, öröm és bánat, életvidámság és gyász, illetve az élet és halál ritualisztikus szakralitásának terét Golicza Előd díszlettervező alkotja meg; a sokrétű és különleges női és férfi szereplők karakterét, jellemzőit és viszonyát Cristina Breteanu jelmeztervező ruházza fel kreativitásával; a hideg tél és feszélyezett állapotok hangulatának zenéjét Boros Csaba zeneszerző komponálja, és a dráma kultúrájának írott és íratlan történetét Czvikker Katalin dramaturg adja át az alkotóknak és művészeknek.
A bemutatóra szeptember 22-én, vasárnap 19 órától kerül sor a Transilvania Stúdió színpadán. Jegyeket és bérleteket az előadásra már lehet váltani a színház jegypénztárában minden hétfőn, kedden és csütörtökön 10–17, illetve minden szerdán és pénteken 13–19 óra között, vagy a www.biletmaster.ro honlapon.
Szereplők: Ágnes – Barkóczi Réka, Mária – Törteli Nadin, Karin – Kerekes Dalma, Anna – Krupár Luca/Fodor Virág, Doktor/Fredrik/Joakim – Barabás Hunor. Rendező-koreográfus: Györfi Csaba. Dramaturg: Czvikker Katalin. Díszlettervező: Golicza Előd. Jelmeztervező: Cristina Breteanu. Zeneszerző: Boros Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában