Komoly tévedés

2024.08.25. 15:44

Elcserélték a csomagokat a váradi reptéren

Két hét sem telt el azóta, hogy írtunk a váradi repülőtéren történt félnapos késésről. Most újabb malőr miatt kerültek kellemetlen helyzetbe két járat utasai: felcserélték az Egyiptomba, illetve Törökországba utazók csomagjait.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

Körülbelül 300–400 ember kellett csomagok nélkül elkezdje törökországi és egyiptomi nyaralását, mivel az augusztus 24-én, szombaton este indult két repülőgépre rossz csomagok kerültek fel: az Antalyában leszálló turisták a Hurghadába utazók poggyászait kapták meg, és fordítva.

Az egész bonyodalom akkor kezdődött, amikor a Hi-Sky légitársaság által üzemeltetett, Antalyába tartó repülő 18.20 órás indulását 62 perccel eltolták. A Törökországba készülő mintegy 170 utas a repülőtéri váróteremben látta, hogy megérkezik egy gép a reptérre, elkezdtek készülődni, ekkor értesültek arról, hogy a járatuk indulása késik, és az nem az ő gépük, hanem az Egyiptomba induló. „Mi a terminálból megláttuk az egyik egyedi bőröndünket, ezt a rakodók a többi csomaggal együtt kivitték. Nem gondoltuk volna, hogy rossz repülőre pakolják fel a csomagokat” – nyilatkozta portálunknak az egyik utas. Időközben az egyiptomi járat utasai beszálltak a gépbe, ami 18.40 órakor fel is szállt.

A törökországi járat utasai végül 19.30 órakor indultak el Nagyváradról, viszont az igazi kellemetlenség csak ez után következett. Az antalyai repülőtéren szerencsésen leszálltak, és körülbelül másfél órát várakoztak a többi utassal a csomagokra. „Az tűnt fel nekünk, hogy senki nem vesz le egy csomagot sem, egy másik család az információs pultnál jelentette, hogy probléma van a poggyászokkal. Ott közölték, hogy rájöttek, hogy nemcsak néhány csomag keveredett el, hanem Nagyváradról a törökországi csomagokat Egyiptomba küldték, ide pedig az Egyiptomba utazók poggyászai érkeztek meg. Miközben töltöttük a papírokat, mondták, hogy körülbelül 1-2 napon belül meg fogjuk kapni a hiányzó poggyászokat. Most (vasárnap délután, szerk. megj.) itt vagyunk egy ötéves gyerekkel, csomagok nélkül, a kézi poggyászba csak a telefont, iratokat, pénzt és a telefontöltőt tettük be, viszont volt, aki azt is a nagy bőröndbe tette, így mostanra már le is merült a készülék” – mesélte olvasónk.

Az all inclusive nyaralás tehát máris többletköltségekkel indult, a család néhány ruhaneműt és egyebeket kellett vásároljon, hogy a körülményekhez képest legalább élvezni tudják a nyaralást, és az intézkedés miatt taxira is költeniük kellett. Olvasónk természetesen panaszt és kártérítési igénylést fog benyújtani a váradi repülőtérhez, elmondása szerint utastársaik is így fognak tenni.

„Rengetegen voltak pici gyerekkel, babakocsival, hordozóval, ők most pelenka és tejpor nélkül maradtak. Nem értem, miként történhetett meg, hogy a rakodóknak nem szóltak a törökországi gép késéséről, vagy hogyan keverhették össze a két gép csomagjait. Most 300–400 személy nyaralását megkeserítették, az első pár nap várakozással, idegeskedéssel telik. És szerencsénk van, ha holnap (hétfőn) este megkapjuk a csomagjainkat. Azt ígérték, hogy kiszállítják mindenkinek a szálláshelyére” – részletezte olvasónk, hozzátéve, hogy „idegenvezetőnk azt mondta, hallott már olyanról, hogy egy-két utas csomagja elkeveredett, mert rosszat vettek le a szalagról, de olyasmiről még nem, hogy két gépnyi utas csomagját összecserélik.” 

A váradi repülőtér vezérigazgatója, Răzvan Horga sajtóérdeklődésre elmondta: „egész éjszaka azon dolgoztunk, hogy megoldjuk a felmerült problémát. Az incidenst követően a repülőtér vezetése belső vizsgálatot indít a poggyászcsere körülményeinek feltárásáért.” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában