Munkálatok

2024.08.28. 17:48

Hamarosan elkészül a felüljáró

Jól haladnak a Borsi úti közúti felüljáró kivitelezésével. A teljes munkálatnak már csak a húsz százalékát kell elvégezni.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

A kivitelezők eddig megépítették a felüljáró szerkezetét és leaszfaltozták a két felhajtó nagy részét. „A felüljáró Bors felőli felhajtóján már öntik az első aszfaltréteget, a város felőli felhajtón pedig a két sáv közül az egyiket már aszfaltozzák, a másodikat pedig tömörítik” – mondta kedden a Bihoreanul hetilapnak Teodor Filimon, Nagyvárad frissen beiktatott alpolgármestere, aki Sebastian Marchiş műszaki igazgatóval tartott terepszemlét a munkálatok helyszínein. A Borsi úti felüljáró munkálatai már körülbelül 80 százalékban befejeződtek. „A kivitelezőknek még le kell betonozniuk a felüljáró középső részén lévő födémet, fel kell szerelniük a védőburkolatokat, meg kell építeniük az elkerülő utakat és be kell fejezniük a közvilágítási oszlopok felszerelését” – magyarázta Filimon. Az alpolgármester szerint a felüljárót leghamarabb szeptember végén, de valószínűbb, hogy október közepén nyitják meg a forgalom előtt, akkor is, ha a munkálat nem lesz még teljesen kész, tette hozzá Filimon. A kivitelező egyébként a Freyrom cég vezette konzorcium, amely 53,7 millió lejért végzi el ezt a munkálatot. Az európai alapokból finanszírozott beruházásra kiírt tender magában foglalja magának a felüljárónak az építését, egy 2,2 kilométer hosszú gyűjtőút kivitelezését a Borsi út mentén, valamint egy bekötőút építését is a biharpüspöki vasútállomás közelében működő intermodális szállítási csomóponthoz. A kivitelezési időszak húsz hónap, a kivitelezési határidő 2025 decembere, de valószínűleg hamarabb elkészül a teljes beruházás. Ha októberben meg is nyílik a forgalom előtt maga a felüljáró, a másik két említett bekötőút építése tovább fog zajlani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában