Figyelem!

2024.08.20. 15:39

Leállt a villamosközlekedés Nagyváradon

Forrás: bihon.ro

Kettétört sín miatt voltak kénytelenek vesztegelni kedd délután a nagyváradi Rogériusz negyedben a villamosok a vonatállomás irányába. Az Olaszi park felé vezető sínpár egyik felén történt jelentős meghibásodás miatt a villamosok a Perla üzlet melletti megállóban rostokoltak míg a vállalat szakemberei elhárították a problémát, így az utasok kénytelenek voltak gyalog folytatni útjukat.

„A régi sínhegesztések megadták magukat a hőség előtt. Ez azért történhetett meg, mivel a síneknek legfeljebb 40 Celsius-fokos hőmérsékletűnek kell lenniük, hogy ne veszélyeztessék a forgalmat, de jelenleg az adott szakaszon megközelítőleg 65 fokra melegedtek” – nyilatkozta az Ebihoreanulnak Marius Nicoruț, az OTL műszaki igazgatója. A villamosközlekedés fél négykor újraindult az adott szakaszon. Az igazgató elmondása szerint a mintegy félórás fennakadás elhárításáig autóbuszokat biztosítottak az utasok számára. Bihar megyére tegnap vörös riasztást adtak ki a hőség miatt, a meteorológusok 38 Celsius-fokos maximális hőmérsékletre figyelmeztettek. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában