Tisztség

2024.08.27. 16:12

Mihai Jurca az ADLO ideiglenes vezetője

Mihai Jurca városmenedzser veszi át ideiglenes jelleggel szeptember 1-től a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) közvetlen irányítását is, miután Alina Silaghi igazgató lemondott vezérigazgatói tisztségéről.

Forrás: Illusztráció

Pap István

A hírt Florin Birta polgármester jelentette be a hétfői nagyváradi helyi tanácsülésen. Elmondta, hogy Alina Silaghi a magánszektorban kívánja folytatni karrierjét, ezért mondott le. A polgármester megköszönte eddigi munkáját, aminek nyomán fontos beruházások érkeztek az ADLO által üzemeltetett ipari parkokba. A fejlesztési ügynökség ideiglenes hatállyal kinevezett igazgatója tehát Mihai Jurca, aki Nagyvárad városmenedzsereként amúgy is felügyelte az ADLO működését, most pedig mintegy hét hónapon át annak közvetlen irányítását is átveszi. Florin Birta hozzátette, hogy az ADLO igazgatótanácsának a mandátuma az idei év végén lejár, azt követően új igazgatótanácsot kell felállítani, és annak a testületnek kell majd megválasztania az új menedzsert. Mindez a folyamat nem haladhatja meg a hét hónapot, tehát legkésőbb jövő év márciusában meglesz az ADLO új végleges igazgatója.
Az új igazgató közvetlenül Florin Birta bejelentése előtt egy kis vitába keveredett az ellenzéki szociáldemokrata (PSD) frakció vezetőjével, Adrian Madarral, aki aziránt érdeklődött, hogy volt-e már teher légiszállítás Nagyváradra, és ha nem, akkor mikor lesz. Mihai Jurca elmondta, hogy a cargo terminál eddig még az engedélyeztetési folyamatokon ment át, és nem voltak még teherszállítások, de folyamatosan zajlanak a tárgyalások ezekkel a szolgáltatókkal. Adrian Madar kötötte az ebet a karóhoz, és kérte Jurcát, hogy mondja meg, mikorra lehet számítani arra, hogy Nagyváradon teherszállító repülőgépek fognak leszállni. Jurca azonban kitért e követelés elől, mondván, hogy a tárgyalások menete sok esetben független a város akaratától, és sokkal inkább függ a tárgyalópartner befektetési szándékától. Végezetül csak annyit mondott: „még nem volt cargo repülés, de vannak tárgyalások”. Bekapcsolódott a vitába Florin Birta polgármester is, elmondva azt, hogy eddig megvalósultak a legfontosabb infrasrukturális célkitűzések, azaz megépült maga a terminál, az összeköttetés a reptér kifutópályájával, és most következik a létesítmény bérbe adása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában