Eladás

2024.08.08. 17:31

Új gazdára talált az egykori pártvilla

Árverésre bocsátotta a Bihar Megyei Tanács a közelmúltban a Bunyitay-liget 8. szám alatti ingatlant.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A vonatkozó közlemény szerint hat potenciális vásárló érdeklődött iránta, de végül csak két árajánlatot tettek. Az ezzel foglalkozó bizottság a Fashion Shop Kft.-t hozta ki győztesnek – az ingatlan több mint 3.510.000 lejért kelt el, az adásvételi szerződést pedig egy hónapon belül fogják aláírni. A másik jelentkező egy bukaresti cég volt, de az csak 3,5 millió lejt költött volna az ügyletre.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Mint korábban beszámoltunk róla, a villa 1940-ben épült, a kommunista időszakban a pártfőtitkárok szolgálati lakásaként működött. A megyei önkormányzat tulajdonába 1997-ben került, és különböző tevékenységek zajlottak benne. 2021, az intézmény átszervezése óta azonban üresen áll. Háromszintes (mélyföldszint, földszint, emelet), és 358 négyzetmétert foglal el. A mélyföldszinten és a földszinten tizenkét helyiség van, az emeleten egyetlen terem. Alkalmas arra, hogy irodák legyenek benne, és egy 1286 négyzetméteres terület is tartozik hozzá.

Az eladásból származó pénzt a folyamatban levő európai uniós projektek társfinanszírozására fogja fordítani a megyei önkormányzat, úgymint a Fő utcai egykori pénzügyi palota renoválása, a megyei könyvtár korszerűsítése és a multifunkcionális kulturális központ megépítése. 

Forrás:  Bihar Megyei Tanács

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában