Pályázat

2024.09.17. 10:52

A Partium Falugazdász Hálózat ösztöndíjfelhívása a 2024-25-ös tanévre

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Sajtóanyag

A Partium Falugazdász Hálózat a magyarországi Agrárminisztérium támogatásával ösztöndíjpályázatot hirdet a most kezdődő tanévre is. A pályázat célja a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatók támogatása, akik mezőgazdasággal kapcsolatos tanulmányokat folytatnak (pl. kertészmérnök, állattenyésztő, mezőgazdasági- és vidékfejlesztési mérnök, stb.). A pályázatra magyar ajkú, másod- vagy harmadéves hallgatók jelentkezését várjuk, akik még nem töltötték be a 30. életévüket, és állandó lakhelyük Szatmár, Szilágy, Bihar vagy Máramaros megyében van. Pályázat benyújtási időszaka: 2024. szeptember 5. – 2024. szeptember 20.
Pályázati feltételek és szükséges dokumentumok:  Tanulmányi eredmények - az elmúlt két félév átlaga alapján külön értékelve magyarországi és romániai jogviszonnyal rendelkező hallgatókat. Az eredmények igazolására szükséges csatolni a hallgatói jogviszony igazolását, amely tartalmazza az elért tanulmányi átlagot is! Magyarországi jogviszony: 2,5–3,5 – 40 pont, 3,5–4,5 – 50 pont, 4,5–5,0 – 60 pont; Romániai jogviszony: 5,0–6,5 – 40 pont, 6,5–8,5 – 50 pont, 8,5–10 – 60 pont. Motivációs levél (min. 1 – max. 2 oldal), amelyben a hallgató ismerteti szakválasztásának okait, terveit és a jövőbeli elképzeléseit (20 pont). Szakmai önéletrajz, amelyben a hallgató ismerteti, diákköri konferenciákon való részvételét, Szakmai kollégiumban való tevékenységét, publikáció, Erasmus, egyéb tudományos tevékenység, szakmai programok szervezését (10 pont). Szociális érzékenység: az ösztöndíj elbírálása során figyelembe vesszük a pályázók szociális érzékenységét, amelyet a saját és a családi jövedelmekről szóló dokumentumok alapján értékelünk. (10 pont). Összesen elérhető pontszám: 100 pont. Az ösztöndíjak odaítélésekor figyelembe vesszük a jelentkezők állandó lakhelyét, hogy minél több megyében hirdethessünk ösztöndíjast.
A következő egyetemek hallgatóinak jelentkezését várjuk: Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem – Állatorvostudományi Kar, Kertészmérnöki Kar, Mezőgazdasági Kar; Temesvári „Mihály király” Élettudományi Egyetem (Universitatea de Stiințele vieții „Regele Mihai” din Timișoara) – Állatorvosi Kar, Mezőgazdasági Kar, Mérnöki és Alkalmazott Technológiai Kar; Partiumi Keresztény Egyetem kihelyezett szakok – Debreceni Egyetem, Mezőgazdasági mérnök szak, Vidékfejlesztési agrármérnök szak, Gépészmérnök szak. Figyelem: A dokumentációhoz kötelező beküldeni a GDPR adatlapot! Pályázatok benyújtása az alábbi email címekre: office@partiumigazda.ro, adrs.szve@gmail.com.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában