Hitélet

2 órája

Bérmálási ünnepség Margittán

Szőke Ferenc

Huszonhét fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a margittai Árpád-házi Szent Margit templomban szeptember 22-én, vasárnap, a 10 órakor kezdődött ünnepi szentmise keretében Böcskei László megyés püspök. A jeles alkalomra zsúfolásig megtelt az ünneplőbe öltöztetett Istenháza. A nagyobb ünnepekre jellemző ünnepélyes bevonulás előzte meg a szentmisét, melyet a püspök celebrált. A fiatalok felkészítését Tóth Attila Levente plébános végezte.
„A bérmálás lényege az, hogy az Úr kapcsolatba akar lépni veled a Szentlélek által. Azért vagytok itt, hogy lehetőséget biztosítsunk egy ilyen találkozásra, mely új kezdetet jelent a fiatal, vagy akár a felnőtt életében” – fogalmazott Böcskei László. A fiatalok égő gyertyákkal a kezükben újították meg keresztségi fogadalmukat, válaszoltak a püspök által a hit lényegére irányuló kérdésre, Tóth Attila Levente pedig igazolta, hogy a felkészítésük méltóképpen megtörtént. Ezt követően a fiatalok, bérmaszüleik kíséretében, sorban járultak a püspök elé a szentség befogadására.
A szentmise végén Tóth Attila Levente szólt a fiatalokhoz. „Isten most felétek nyújtotta a kezét és kérlek, ne engedjétek el. Ő megvéd benneteket életetek minden napján… Sokan imádkoztak értetek és remélem, hogy a sok ima megvéd benneteket életetekben” – mondta, majd köszönetet mondott elsősorban Böcskei László püspöknek, majd a szülőknek, bérmaszülőknek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy az ünnep szebb és méltóságteljesebb legyen. A szentmise az ünnepélyes kivonulással végződött.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában